Panang curry met kip en zoete aardappel

15 MIN
2 personen
Panang curry met kip en zoete aardappel

Onze favoriete Thaise curry? Panang! Dat is een rode currypasta die op smaak gebracht is met pinda's. Overheerlijk in combinatie met kip en blokjes zoete aardappel. Dit exotisch toppertje zet je zowaar in 15 minuten op tafel. Met dank aan de Thai.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 el panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 puntpaprika's
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker en kookpot klaar.
  2. Halveer de ui en snij in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes. Los de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
  3. Verhit de olie in de kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid currypasta en de ui toe. Roerbak 1 minuut. Voeg dan de kokosmelk, zoete aardappel en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen.
  4. Snij ondertussen de puntpaprika in fijne ringen.
  5. Voeg nu de kippenblokjes en paprikaringen toe. Laat nog 7 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  6. Breng de curry op smaak met zout en serveer met de korianderblaadjes erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 548.86 kcal
Koolhydraten 26.02 g
waarvan suikers 11.37 g
Vet 30.7 g
waarvan verzadigd 20.07 g
Proteïnen 39.25 g
Vezels 6.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin