Panang curry met kip en zoete aardappel

15 MIN
2 personen
Panang curry met kip en zoete aardappel

Onze favoriete Thaise curry? Panang! Dat is een rode currypasta die op smaak gebracht is met pinda's. Overheerlijk in combinatie met kip en blokjes zoete aardappel. Dit exotisch toppertje zet je zowaar in 15 minuten op tafel. Met dank aan de Thai.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 kipfilet
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 el panang currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 puntpaprika
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en kookpot klaar.
  2. Halveer de ui en snij in ringen. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de kipfilets in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
  3. Verhit de olie in de kookpot en voeg de aangegeven hoeveelheid currypasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de uiringen toe. Voeg de kokosmelk, zoete aardappel en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 6 minuten pruttelen.
  4. Snij ondertussen de puntpaprika in ringen.
  5. Voeg nu de kippenblokjes en paprikaringen toe. Laat nog 4 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  6. Breng de curry op smaak met zout en serveer met de korianderblaadjes erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 640.86 kcal
Koolhydraten 46.74 g
waarvan suikers 13.09 g
Vet 30.85 g
waarvan verzadigd 20.09 g
Proteïnen 40.12 g
Vezels 8.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin