We halen deze vergeten klassieker met perzik en tonijn terug van onder het stof. Door de verse perzik eerst te grillen, krijgt die extra veel smaak en een lekker gekaramelliseerd laagje.
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
3 wortelen
2 perziken
10 gr platte peterselie
½ gele ui
200 gr tonijn uit blik
4 el mayonaise
1 komkommer
50 gr baby leaf sla
olie
olijfolie
½ kl mosterd
peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen en wortelen in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
Halveer de perzik en verwijder de pit (zie tip). Laat een grilpan goed heet worden en gril de perzik zo'n 30 sec. langs elke kant. Voeg een scheutje olie toe en laat nog 2 min. bakken op middelhoog vuur. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Tonijnsla: hak de peterselie fijn. Snipper de ui fijn. Meng de tonijn samen met de peterselie en ui. Voeg de mayonaise toe, maar bewaar 1 el apart voor de dressing.
Dressing: meng de overige mayonaise met een scheutje water en de mosterd. Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng met de sla en breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
Schep de tonijnsla in de perzik. Serveer met de frietjes en salade. Werk de salade af met de dressing. Smakelijk!
TIP: Geen paniek als de perzik wat hard aanvoelt. Door ze te verwarmen maak je ze zachter.