Gegrilde kip met tzatziki

30 MIN
4 personen
Gegrilde kip met tzatziki

Een heerlijk licht bordje Griekse kost. Heerlijk gemarineerde en gegrilde kip met tzatziki erbij, dat is een yoghurtsaus met komkommer. Fris en zomers!

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • ½ komkommer
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd
  • 100 g rucola
  • ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el munt, fijngehakt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl gedroogde oregano
  • peper en zout
  • grof zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets overlangs in twee, zodat je 2 gelijke platte stukken hebt per kipfilet. Leg alle kipfilets naast elkaar en bedek met plastiekfolie. Sla ze plat met een vleeshamer of deegrol. Meng de olijfolie met de helft van de knoflook, het sap van de halve citroen, de gedroogde oregano en peper en zout. Bestrijk de kipfilets met deze marinade en laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rasp de komkommer en doe in een zeef. Bestrooi met grof zout en laat 15 minuten uitlekken. Spoel kort en laat opnieuw uitlekken. Dep de komkommer droog met keukenpapier.
  3. Meng in een kom de yoghurt met de rest van de knoflook, de verkruimelde feta, de geraspte komkommer, de munt en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan en bak de kipfilets, zodat ze een mooi grillpatroon aan beide kanten hebben.
  5. Schik 2 stukjes kip op elk bord en serveer met de tzatziki. Werk af met de kerstomaatjes en rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 400.55 kcal
Koolhydraten 13.78 g
waarvan suikers 10.53 g
Vet 19.6 g
waarvan verzadigd 6.46 g
Proteïnen 41.96 g
Vezels 1.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin