Griekse gemarineerde kip met tzatziki en feta

20 MIN
2 personen
Griekse gemarineerde kip met tzatziki en feta

We gaan op reis naar Griekenland met een heerlijk koolhydraatarm gerecht: gemarineerde kipfilets met daarbij frisse tzatziki, een knapperige salade en feta. Zo veel lekkere smaken op één bord, en toch zo licht. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 kipfilet
  • 1 komkommer
  • 10 g munt
  • 100 g feta
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • ½ rode ui
  • 125 g kerstomaten
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Doe de olijfolie in een kommetje, samen met de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de kipfilets met deze gekruide olie. Laat marineren in de koeling.
  2. Rasp de helft van de komkommer met een grove rasp. Leg de geraspte komkommer in een zeef, bestrooi met wat zout en laat het overtollige vocht uitlekken.
  3. Snij 3/4de van de munt fijn. Verkruimel de feta. Doe de uitgelekte komkommer in een kom. Meng er de yoghurt en de helft van de wittewijnazijn door. Voeg de fijngesneden munt en de helft van de verkruimelde feta toe en breng op smaak met peper. Meng goed. Dit is de tzatziki.
  4. Verhit een antikleefpan en bak de gemarineerde kipfilets 5 minuten per kant.
  5. Snij de rest van de komkommer in blokjes. Snij de rode ui fijn. Halveer de kerstomaatjes. Meng door elkaar, samen met de extra vierge olijfolie en de rest van de wittewijnazijn. Kruid met peper en zout.
  6. Serveer de gebakken kipfilets met de groenten en de tzatziki. Strooi er de rest van de feta over en werk af met een blaadje munt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 551.87 kcal
Koolhydraten 19.74 g
waarvan suikers 14.99 g
Vet 30.73 g
waarvan verzadigd 11.47 g
Proteïnen 47.42 g
Vezels 3.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin