Gegrilde kip met aardappelsalade, gegrilde perzik en komkommer
35 MIN
2 personen
Perziken grillen klinkt misschien wat raar maar geloof ons, het is heerlijk! De perzik zal een diepere, licht gekarameliseerde smaak krijgen. De kip en de perzik kan je trouwens perfect op de barbecue grillen.
Ingrediënten
400 gr. krielaardappelen
2 tomaten
1 minikomkommer
75 gr. veldsla
1 perzik
2 kipfilets
10 gr. platte peterselie
2 el mayonaise
scheutje olijfolie
klontje boter
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Zet de aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout (schillen hoeft niet). Kook in 15-20 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
Snijd de tomaat in partjes en de komkommer in plakjes. Schep onder de sla en breng op smaak met wat olijfolie, zout en zwarte peper.
Snijd de perzik in partjes. Laat een (grill)pan goed heet worden. Gril de partjes perzik 30 sec. per kant in de pan of op de BBQ. Haal van het vuur. Laat kort afkoelen en schep onder de salade.
Bestrijk de kipfilet royaal met olie, zout en zwarte peper en bak zo'n 2 min. per zijde op hoog vuur. Verlaag vervolgens het vuur en laat nog 10 min. bakken op laag vuur met deksel op de pan. Of bak de kip in een braadpan.
Maak intussen de aardappelsalade. Hak de peterselie fijn en schep samen met de mayonaise onder de krielaardappelen (zie tip). Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de gegrilde kipfilet met de aardappelsalade, perzik en groentjes. Smakelijk!
TIP: Mag de aardappelsalade wat meer pit hebben? Voeg dan een kl mosterd toe.