Een klassieker, terug van weggeweest! De appelmoes geven we een extra touch met honing en de frietjes gaan de oven in. Krijg je er al honger van?
Ingrediënten
400 gr aardappelen
3 rode appelen
2 kipfilets
2 kl kippenkruiden
250 gr koolsla
75 gr maïs
Greek style yoghurt (naar smaak)
olie
boter
1 el honing (optioneel)
½ kl mosterd
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
Snijd de aardappelen in frietjes (schillen hoeft niet) en schik op de bakplaat. Besprenkel met olie, zout en zwarte peper en hussel goed door elkaar. Schuif 25-30 min. in de oven tot de frietjes goudbruin zijn.
Schil de appels en snijd in stukjes van 2 cm. Schep de appelblokjes in een diepe pot. Voeg de honing en een scheut water toe. Breng aan de kook en laat zo’n 2-3 min. pruttelen. Verlaag daarna het vuur en laat dan nog zo’n 6-7 min. sudderen. Roer regelmatig en prak met een vork of pureestamper tot moes.
Smelt intussen een klont boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met kippenkruiden en bak zo'n 5-7 min. per zijde op middelhoog vuur.
Koolsla: schep de koolsla in een kom. Voeg er de maïs, yoghurt en mosterd aan toe. Schep goed om en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Controleer of de aardappelfrietjes en de kip gaar zijn. Serveer de frietjes met de kip, appelmoes en koolsla. Smakelijk!
TIP: Om de frietjes krokant te bakken, moet je ze wat ruimte geven. Stapel ze niet op elkaar, maar spreid ze goed uit. Ligt je ene bakplaat goed vol? Gebruik dan een tweede.