Gegrilde kabeljauw met warmoes en dijonaise

30 MIN
4 personen
Gegrilde kabeljauw met warmoes en dijonaise

Wat met warmoes? Of snijbiet zoals het ook wel genoemd wordt. Wat denk je van heerlijk gegrilde kabeljauwfilets, gestoofde warmoes en een heerlijke dijonaise saus. Smullen!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilet
  • 800 g aardappelen
  • 2 bussels warmoes
  • 2 el citroensap
  • 2 el mosterd
  • 3 eidooiers
  • 2 el olijfolie
  • 100 g boter, in klontjes, koud
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Snij de stengels van de warmoes in blokjes en snij de bladeren grof.
  3. Verhit olijfolie in een pan en roerbak de stengels van de warmoes 3 min. Voeg de bladeren toe en roerbak 1 min.
  4. Bestrijk de kabeljauwfilets met olijfolie en bak ze in een grillpan.
  5. Doe de eidooiers in een pannetje. Voeg 3 el water en het citroensap toe. Klop los en zet op een laag vuurtje. Blijf kloppen tot je een luchtige massa krijgt. Roer er de klontjes boter en de mosterd door.
  6. Kruid alles met peper en zout. Serveer de kabeljauwfilets met de gebakken warmoes, de aardappelen en werk af met de dijonaisesaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 554.81 kcal
Koolhydraten 31.53 g
waarvan suikers 0.33 g
Vet 34.09 g
waarvan verzadigd 15.94 g
Proteïnen 29.36 g
Vezels 4.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin