Gegratineerde witloofstoemp met spekblokjes en kaassaus

30 MIN
2 personen
Gegratineerde witloofstoemp met spekblokjes en kaassaus

Hierbij een lekkere stoemp die perfect thuishoort bij de 'Grote Belgische Klassiekers'! Een heerlijke stoemp, op smaak gebracht met Belgisch witloof en lekker krokante spekjes, die dan nog even lekker gratineert voor een krokant korstje en met kaassaus erbij. Begin je al te watertanden?

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 30 g gratinkaas
  • 5 el paneermeel
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 160 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij het witloof grof. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan het witloof 5-6 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Smelt de helft van de boter in een steelpannetje op een middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en roer glad. Schenk er al roerend per persoon 60 milliliter melk bij. Laat de saus zachtjes indikken. Doe de kaas bij de saus. Roer tot de kaas volledig gesmolten is. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Verwarm de grill van de oven voor. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg het witloof, de spekjes, de rest van de boter en de rest van de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Doe in een ovenschaal, bestrooi met het paneermeel en zet 3-4 minuten onder de grill. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  5. Serveer de witloofstoemp met spekjes met de kaassaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.09 kcal
Koolhydraten 74.64 g
waarvan suikers 5.5 g
Vet 48.9 g
waarvan verzadigd 40.53 g
Proteïnen 32.82 g
Vezels 12.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin