Toscaanse cake

60 MIN
6 porties
Toscaanse cake

Een Toscaanse cake wordt in Italië gegeten als ontbijt. Hier eten we deze luchtige, friszoete cake met appeltjes liever als dessert of bij de koffie. Heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 appel, geschild en geraspt
  • 1 citroen, geraspt
  • 100 g amandelschilfers
  • 170 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 200 g ricotta
  • 3 eieren
  • 200 g rietsuiker
  • 130 g boter
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Klop de boter en de rietsuiker tot een luchtig beslag en voeg de eieren één voor één toe.
  3. Voeg daarna al roerend de bloem, het zout, de ricotta, de citroenzeste, het bakpoeder en de geraspte appel toe.
  4. Giet het beslag in een beboterde springvorm. Strijk de bovenkant glad en bedek met de amandelschilfers.
  5. Bak de cake 40 minuten tot hij goudbruin is en loskomt van de rand.
  6. Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten rusten. Haal uit de vorm en laat volledig afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.43 kcal
Koolhydraten 59.5 g
waarvan suikers 35.96 g
Vet 34.53 g
waarvan verzadigd 15.85 g
Proteïnen 13.09 g
Vezels 3.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin