Zomerse mac 'n cheese met spekjes, kerstomaatjes en broccoli

30 MIN
2 personen
Zomerse mac 'n cheese met spekjes, kerstomaatjes en broccoli

Hoe we dit typische winterbordje klaarstomen voor de zomer? Simpel, geef er een frisse twist aan met kerstomaatjes en broccoli. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 kleine broccoli
  • 350 gr rode en gele kerstomaten
  • 200 gr cellentani pasta (of macaroni)
  • 100 gr gezouten spekblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C, bij voorkeur op grillstand. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en de broccoli.
  2. Begin met een roux. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. Zet het vuur niet te hoog zodat de roux niet kan aanbranden. Van zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot kleine korreltjes, is de roux klaar. Giet er al roerend met een garde de melk bij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Meng 3/4 van de kaas erdoor en laat smelten terwijl je blijft roeren.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Halveer de kerstomaten.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Laat de broccoli zo’n 5 min. meekoken. Giet af en laat uitdampen.
  5. Verhit een ruime pan en bak de spekblokjes zo’n 2-3 min. Schep uit de pan.
  6. Schep de pasta, broccoli, kerstomaten, kaassaus en spekjes in een ovenschaal (zie tip). Schep goed om en strooi de rest van de geraspte kaas en een flinke snuif Italiaanse kruiden erover. Schuif zo’n 5-6 min. onder de grill.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
  8. TIP: Schep de spekjes mee bovenop de pastaschotel voor een extra crunchy touch!