Gebakken gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaan

15 MIN
2 personen
Gebakken gnocchi met paddenstoelen, basilicum en parmezaan

Tover de herfst op je bord in een kwartiertje! Een heerlijk gemakkelijk vegetarisch gerechtje bomvol smaak. Met krokant gebakken gnocchi, oesterzwammen, champignons, crunchy pijnboompitjes en afgewerkt met basilicum en parmezaan. Genieten...

Ingrediënten

  • 250 g gnocchi
  • 125 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g basilicum
  • 30 g pijnboompitten
  • 30 g parmezaan
  • 2 el boter
  • 80 ml witte wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij de champignons in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Pers de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum.
  4. Laat de boter smelten in een grote pan en voeg de paddenstoelen toe. Roerbak voor 3-4 minuten tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de knoflook, pijnboompitten en gnocchi toe. Laat enkele minuten bakken, roer af en toe, tot de gnocchi beginnen te kleuren.
  5. Giet er voorzichtig de witte wijn bij, meng goed. Laat de wijn 3-4 minuten inkoken. Kruid met peper en zout.
  6. Roer de basilicum door het gerecht, serveer en werk af met parmezaan.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 808.15 kcal
Koolhydraten 89.06 g
waarvan suikers 7.1 g
Vet 30.96 g
waarvan verzadigd 14.44 g
Proteïnen 30.35 g
Vezels 10.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin