Snelle romige polenta met balsamicochampignons en geitenkaas

15 MIN
2 personen
Snelle romige polenta met balsamicochampignons en geitenkaas

Zet jij wel eens polenta op het menu? Geef toe, niet zo vaak waarschijnlijk... Dit is je kans om weer eens een snelle, voedzame en bovendien overheerlijke vegetarische maaltijd op tafel te zetten: romige polenta met heerlijke balsamicochampignons, prei en frisse geitenkaas om erover te strooien.

Ingrediënten

  • 100 g polenta
  • 30 g parmezaan
  • 125 g champignons
  • 125 g oesterzwammen
  • 1 prei
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamico
  • 300 ml melk
  • 1 el suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot en een antikleefpan klaar.
  2. Verwarm de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in de kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er dan de parmezaan door. Kruid goed met peper en zout.
  3. Snij de champignons en oesterzwammen in plakjes. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snij in dunne ringen. Snij de bladpeterselie grof.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de prei en champignons toe. Roerbak voor 5 minuten tot de champignons goudbruin zijn en de prei mooi zacht. Kruid met peper en zout. Voeg de suiker en balsamico toe en roer goed tot de suiker begint te karamelliseren. Haal van het vuur.
  5. Schep de polenta op de borden en verdeel er de balsamicochampignons over. Verkruimel er de geitenkaas over en werk af met peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 516.55 kcal
Koolhydraten 33.29 g
waarvan suikers 22.56 g
Vet 30.86 g
waarvan verzadigd 11.81 g
Proteïnen 23.07 g
Vezels 9.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin