Garnaalkroketten

280 MIN
4 personen
Garnaalkroketten

Zelfgemaakte garnaalkroketten zijn toch het beste? De smaak van de smeuïge kroket boordevol gepelde grijze garnalen is het werk dat er aan vooraf gaat zeker waard. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 400 g grijze garnalen
  • 1 bosje peterselie
  • 400 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 3 blaadjes gelatine
  • 120 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • 1 kl olijfolie
  • 60 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel de garnalen, hou de pantsers apart.
  2. Verwarm de melk met de pellen en laat dit 15 min. pruttelen. Zeef de melk. Week de gelatine in koud water.
  3. Smelt de boter op een matig vuur en voeg er al roerend 60 g bloem aan toe. Schenk er al roerend de garnalenmelk bij en blijf roeren met een garde tot een gladde roux. Haal de pan van het vuur en meng er 2 eidooiers en de uitgeknepen gelatineblaadjes door. Voeg dan de gepelde garnalen toe. Kruid met peper en zout.
  4. Bestrijk een schaal met olijfolie en stort hierin de garnalenpasta, laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  5. Ontvorm de garnalenpasta en snij in gelijke blokjes. Vorm de kroketten met de hand en wentel ze door de resterende bloem, losgeklopte eidooiers en het paneermeel.
  6. Frituur de garnaalkroketten op 170 °C en laat uitlekken op keukenrol. Frituur ook de peterselie en serveer samen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 483.2 kcal
Koolhydraten 35.21 g
waarvan suikers 5.81 g
Vet 23.65 g
waarvan verzadigd 11.37 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 1.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin