Kabeljauwhapje

35 MIN
4 personen
Kabeljauwhapje

Een leuke en originele vulling voor bladerdeeghapjes: met kabeljauw, kaas en room. Een verrassend begin voor elke feestmaaltijd!

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauwfilets, in blokjes
  • 12 bladerdeegbakjes
  • ¼ citroen, geperst
  • 25 g bloem
  • 40 g kaas, gemalen
  • 300 ml visfond
  • 1 el room
  • 25 g boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verwarm de visbouillon op een matig vuur en pocheer hierin de visblokjes.
  3. Smelt de boter in een sauspannetje. Doe er al roerend de bloem bij en laat kort bakken. Schenk hierbij een lepel van de warme visbouillon. Roer om tot de fond volledig opgenomen is. Laat zachtjes inkoken en voeg er visbouillon bij tot de saus een goede dikte heeft.
  4. Doe stukjes vis bij de saus. Giet er de room en de kaas bij. Roer met een garde door de saus tot de stukjes vis verbrokkeld zijn. Kruid met peper en zout.
  5. Vul de kuipjes bladerdeeg met de vismengeling. Zet 10 minuten in de oven tot het bladerdeeg krokant is.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430.56 kcal
Koolhydraten 33.65 g
waarvan suikers 3.47 g
Vet 25.28 g
waarvan verzadigd 12.49 g
Proteïnen 17.05 g
Vezels 1.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin