Flensjes met aardbeien en chocoladesaus

20 MIN
4 personen
Flensjes met aardbeien en chocoladesaus

Heerlijke dunne flensjes met aardbeien en chocoladesaus. Hier kunnen we je zeker en vast mee verleiden. Overheerlijk en snel klaar. Flensjes bakken, aardbeien in kwartjes snijden en het geheel rijkelijk overgieten met chocoladesaus. Aan tafel!

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 30 g suiker
  • poedersuiker
  • 100 g pure chocolade
  • 180 g bloem
  • 4 bio-eieren
  • 500 ml melk
  • 50 ml lichte room
  • 2 el boter

BEREIDING

  1. Mix de eieren samen met de suiker in een blender. Voeg er dan de bloem en melk aan toe en mix op een lage stand tot een vloeibaar deeg.
  2. Smelt boter in een pannenkoekenpan en bak dunne goudbruine flensjes.
  3. Warm de lichte room op in een steelpannetje. Als de room bijna kookt, haal je ze van het vuur, en roer je er de chocolade door, tot een mooie egale chocoladesaus.
  4. Snij de aardbeien in kwartjes. Verdeel de flensjes over de borden en schik er de aardbeien op en overgiet met chocoladesaus. Werk af met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 578.13 kcal
Koolhydraten 65.84 g
waarvan suikers 33.26 g
Vet 26.25 g
waarvan verzadigd 13.94 g
Proteïnen 18.38 g
Vezels 3.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin