Retro perziktaart

55 MIN
1 taart
Retro perziktaart

Een lekker gezellige en doodeenvoudige taart met verse perzik. Maak je grootmoeder blij, en bak deze taart (voor haar)...

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 8 perziken, in plakjes
  • 45 g bloem
  • 170 g suiker
  • 2 el poedersuiker, gezeefd
  • ½ kl gemberpoeder
  • ¼ kl nootmuskaat, gemalen

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de bloem samen met het gemberpoeder, het nootmuskaat en 150 gram suiker in een kom. Voeg de plakjes perzik toe en meng om.
  3. Rol het deeg in een cirkel uit op een werkblad met bloem. Leg op een bakpapier en omcirkel het met aluminiumfolie. Schik de perzik in het midden van het deeg en laat de plakjes overlappen. Plooi de randen van het deeg dubbel. Bestrijk deze met water en strooi er de rest van de suiker over.
  4. Bak de taart 15-20 minuten goudbruin in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en laat opnieuw 30 minuten bakken. Haal uit de oven en leg op een bord. Bestrooi met poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 2249.36 kcal
Koolhydraten 411.16 g
waarvan suikers 280.53 g
Vet 50.26 g
waarvan verzadigd 20.48 g
Proteïnen 27.49 g
Vezels 3.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin