Aaaaa een bordje vol pure nostalgie! Fischticks met puree waren (en zijn nog steeds) een must tijdens zomerkampen. We mengen wat broccoli door de puree voor extra groentjes. Wedden dat deze klassieker je zal smaken?
Ingrediënten
500 gr. aardappelen
1 broccoli
300 gr. fishsticks
100 gr. tartaarsaus
scheutje olie
klontje boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Verdeel de broccoli in roosjes. Ook de stam kan je schillen en in stukken snijden. Kook de laatste 8-10 min. mee met de aardappelen.
Als de aardappelen bijna gaar zijn, verhit je een scheutje olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur (zie tip). Bak de fishsticks 4-6 min. langs beide kanten goudbruin.
Giet intussen de aardappelen en broccoli af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de fishsticks met broccolipuree en een lepel tartaarsaus. Smakelijk!
TIP: Extra crispy fishsticks? Bak ze enkele minuten op 180°C goudbruin in de friteuse.