Cordon bleu met groentestoemp en tartaarsaus

25 MIN
2 personen
Cordon bleu met groentestoemp en tartaarsaus

Lange werkdag, maar wel vastberaden om lekker (en) vers te koken. Je zal het je niet beklagen. Maak deze smakelijke cordon bleu met groentestoemp en tartaar op basis van yoghurt en schuif dan je voeten met een glimlach onder tafel. Lekker eten, rust en smeltende kaas zijn altijd een winnende combo.

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr peterselie
  • ½ sjalot
  • 2 augurken
  • 125 gr volle yoghurt
  • 75 gr veldsla
  • 2 cordon bleus
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • snuifje muskaatnoot
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen en wortel in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
  2. Maak intussen de tartaarsaus: hak de kruiden fijn en snipper de sjalot. Snijd de augurk in kleine blokjes. Meng de yoghurt samen met de kruiden, sjalot, augurk, zout en zwarte peper.
  3. Giet de aardappelen en wortel af. Stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep vervolgens de helft van de veldsla onder de puree.
  4. Smelt een klont boter in een pan en bak de cordon bleu in 5 min. goudbruin op middelhoog vuur (zie tip).
  5. Serveer de cordon bleu met de wortel-veldslapuree, de overige veldsla en een flinke schep tartaarsaus. Smakelijk!
  6. TIP: Gebruik een pan met een dikke bodem, die houdt de warmte beter vast en voorkomt dat de cordon bleu aan de bodem kleeft.