Krokante visburger met tartaarsaus, munt-erwtenspread en wortelfrietjes
45 MIN
2 personen
Maak een frisgroene spread van erwten en munt als basis voor jouw knapperige visburger. De combinatie is populair in de Britse keuken en ’very delicious’. Zeker met die dot verse tartaarsaus erbij!
Ingrediënten
3 wortelen
300 gr witte vis
2 kl viskruiden met citroen
50 gr panko
1 sjalot
10 gr platte peterselie
10 gr munt
2 kl mosterd
160 gr doperwten
2 el mayonaise
2 hamburgerbroodjes
olie
2 el bloem
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Meng de bloem met 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Voeg een snuif tuinkruiden met citroen en wat zwarte peper toe (zout hoeft niet, we voegden al wat toe aan de tuinkruiden met citroen). Giet de panko in een ander diep bord. Haal de vis eerst door het beslag en vervolgens door de panko.
Verhit een flinke scheut olie in een pan en bak de vis 2-3 min. langs beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
Tartaarsaus: snipper de sjalot en peterselie fijn. Meng de sjalot, peterselie, 1 kl mosterd en de mayonaise onder elkaar. Voeg een snuifje tuinkruiden met citroen en zwarte peper toe.
Munt-erwtenspread: laat de erwtjes uitlekken. Snipper de munt fijn. Plet de erwtjes met een vork (gebruik een mixer voor een gladder resultaat) en voeg 0,5 kl mosterd, een snuifje tuinkruiden met citroen en zwarte peper toe.
Burger: smeer een laag van de erwtenspread op de onderkant van het hamburgerbroodje (zie tip), schik de vis erop. Smeer een laag tartaarsaus op de bovenkant van het broodje en zet bovenop de vis. Serveer de burger met de wortelfrietjes. Smakelijk!