Fazantfilet met paddenstoelenragout

30 MIN
4 personen
Fazantfilet met paddenstoelenragout

Fazantfilet is een heerlijk sappig stukje gevogelte. Ideaal tijdens de feestdagen! We maken er een heerlijke paddenstoelenragout bij. Serveer met kroketjes of gratin dauphinois.

Ingrediënten

  • 4 fazantenfilets
  • 800 g aardappelpuree
  • 400 g bospaddenstoelen
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje bieslook
  • 4 takjes kervel
  • 150 ml room
  • 2 el cognac
  • 2 el boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak de bospaddenstoelen schoon en snij ze in gelijke stukjes. Snij de sjalot fijn. Snij de bieslook fijn.
  2. Fruit de sjalot glazig in olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Blus met de cognac en laat de alcohol verdampen. Schenk er de room bij en laat even inkoken. Roer de bieslook door de ragout.
  3. Kruid de fazantfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in boter, ongeveer 5 tot 7 minuten per kant. Laat even rusten onder aluminiumfolie.
  4. Snij de fazantfilets schuin in mooie plakken. Warm de aardappelpuree op. Serveer met de paddenstoelenragout. Werk af met takjes kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.81 kcal
Koolhydraten 29.2 g
waarvan suikers 1.39 g
Vet 37.05 g
waarvan verzadigd 16.85 g
Proteïnen 11.65 g
Vezels 3.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin