Erwtenstoemp met Gandaham

35 MIN
4 personen
Erwtenstoemp met Gandaham

Een origineel lentegerechtje, deze erwtenstoemp met gedroogde en rauwe Gandaham, schattige kwarteleitjes en crunchy hazelnoten.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes gandaham
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 400 g erwten
  • 1 citroen, geperst
  • 2 el hazelnoten
  • 4 kwarteleieren
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 1 el groentebouillon
  • 200 ml olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Doe hetzelfde met de erwten. Laat schrikken onder koud water. Bewaar 100 milliliter van het erwten kookvocht en meng dit met de groentebouillon.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze samen met de erwtjes tot puree. Voeg er 40 milliliter olijfolie, het bouillonmengsel en de helft van het citroensap bij. Breng verder op smaak met peper en zout.
  3. Meng 160 milliliter olijfolie met de parmezaanschilfers, de hazelnoten, de rest van het citroensap en de munt. Mix dit in de blender tot een muntpesto.
  4. Bak de kwarteleitjes in boter. Serveer ze bij de puree en Gandaham. Werk af met de muntpesto.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 943.73 kcal
Koolhydraten 65.22 g
waarvan suikers 2.96 g
Vet 64.77 g
waarvan verzadigd 11.81 g
Proteïnen 20.7 g
Vezels 12.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin