Entrecote met amandelkroketten, babywortelen en spruitjes

40 MIN
4 personen
Entrecote met amandelkroketten, babywortelen en spruitjes

Maak op een vrije zondag eens tijd om deze heerlijke entrecôte met amandelkroketjes, schattige babywortelen en spruitjes te maken. Scoren bij je gasten!

Ingrediënten

  • 4 entrecôte
  • 400 g aardappelen
  • 24 baby wortelen
  • 20 spruiten
  • 40 g paneermeel
  • 20 g bloem
  • 60 g amandelschilfers
  • 2 eieren, gesplitst
  • 100 g boter
  • frituurolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en haal ze door de passe-vite. Doe hierbij 50 gram boter en de eidooiers. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Rooster 30 gram amandelschilfers en doe ze onder de puree. Spuit met een spuitzak kleine torentjes van de puree. Laat even rusten.
  3. Kook ondertussen de worteltjes en spruiten in enkele minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en zet even opzij.
  4. Klop het eiwit stijf met een snufje zout. Doe de rest van de amandelschilfers bij het paneermeel. Haal de puree torentjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel. Bak ze krokant in de friteuse.
  5. Stoof de ajuin glazig in 20 gram boter. Doe er nadien de worteltjes en spruiten bij en bak op. Kruid met peper en zout naar smaak.
  6. Kruid de entrecôtes met peper en zout. Bak ze in 30 gram boter. Serveer met de groenten en amandelkroketjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 957.24 kcal
Koolhydraten 45.96 g
waarvan suikers 15.04 g
Vet 56.86 g
waarvan verzadigd 22.57 g
Proteïnen 60.18 g
Vezels 15.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin