Uienstoemp met worst

40 MIN
4 personen
Uienstoemp met worst

Een gerechtje om het lekker warm van te krijgen, deze uienstoemp met varkensworst. Serveer met een flinke schep mosterd!

Ingrediënten

  • 4 varkensworsten
  • 1 kg aardappel, loskokend
  • 5 uien, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 40 g uitjes, gefrituurd
  • 2 eidooiers
  • 100 ml melk
  • 1 el azijn
  • 130 g boter
  • 3 takjes tijm, afgeritst
  • 1 blaadje laurier
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en stamp ze tot puree.
  2. Stoof de uien samen met de knoflook bruin en zacht in voldoende boter. Leg er het laurierblaadje en de tijm bij. Schenk er nadien een scheutje azijn bij en roer de aanbaksels los.
  3. Haal de tijm en laurier uit de pan. Schep de uien en het braadvet bij de puree en roer om. Voeg er nu een klontje boter en de melk aan toe. Meng er tenslotte de eidooiers door. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Strooi er de gefrituurde uitjes onder en meng nog een laatste keer goed om.
  5. Prik ondertussen met een vork gaatjes in de worsten en bak ze gaar in boter.
  6. Lepel een portie puree op elke bord en leg hierop een boerenworst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 677.49 kcal
Koolhydraten 57.93 g
waarvan suikers 11.16 g
Vet 34.07 g
waarvan verzadigd 19.92 g
Proteïnen 30.92 g
Vezels 10.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin