Eénpotspasta met chili sin carne-saus

20 MIN
4 personen
Eénpotspasta met chili sin carne-saus

Een van onze favorieten uit onze studententijd is deze vegetarische one-pot chili sin carne-pasta. Comfort food op zijn best: snel, makkelijk, boordevol energie en achteraf weinig afwas!

Ingrediënten

  • 400 g penne
  • 1 ui
  • 1 blik rode bonen
  • 1 handvol koriander
  • 80 g cheddarkaas
  • 800 ml tomatenpassata
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik maïs
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ kl cayennepeper
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de Mexicaanse kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
  2. Voeg dan 700 ml warm water, de uitgelekte bonen, de tomatenpassata en de penne toe. Verkruimel er de bouillon bij. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen, tot de penne beetgaar is. Proef en kruid met peper en zout.
  3. Roer de maïs door de pasta. Strooi er de cheddarkaas over en laat nog 3 minuten verder garen onder deksel, op een zacht vuurtje. Serveer met koriander erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 692.06 kcal
Koolhydraten 102.58 g
waarvan suikers 14.91 g
Vet 15.68 g
waarvan verzadigd 5.96 g
Proteïnen 29.59 g
Vezels 8.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin