Edamame dumplings met paksoi, wortelen en pinda's

40 MIN
2 personen
Edamame dumplings met paksoi, wortelen en pinda's

Twee jonge studenten uit Gent startten Davai ooit als project. Enkele jaren, en duizenden dumplings, later zijn Maybritt en Ruslan echte ondernemers. Deze zomer kan je ze trouwens spotten op heel wat festivals. Welke dumpling is jouw favoriet?

Ingrediënten

  • 2 el sojasaus
  • 1 el srirachasaus
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 50 gr pinda's
  • 1 paksoi
  • 1 wortel
  • 16 edamame dumplings (van Davai)
  • 10 gr koriander
  • olie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • 1 kl bruine suiker
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de boontjes.
  2. Saus: meng intussen de sojasaus, witte wijnazijn, bruine suiker en srirachasaus samen met 1,5 el olie per persoon tot een gladde saus.
  3. Halveer de prinsessenboontjes en blancheer ze 5 min., tot ze net beetgaar maar nog lekker knapperig zijn (zie tip). Schep uit de pot en laat uitlekken.
  4. Rooster de pindanoten goudbruin in een pan zonder vetstof.
  5. Snijd de paksoi in stukken, maar houd het witte en groene deel apart. Snijd de wortel met een dunschiller in linten.
  6. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de dumplings goudbruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan.
  7. Verhit opnieuw een scheut olie in de wokpan en roerbak de prinsessenboontjes en het wit van de paksoi zo'n 5-6 min. op hoog vuur. Verlaag het vuur en voeg de saus samen met het groen van de paksoi en de wortellinten toe. Schep goed om, voeg tot slot de dumplings toe en laat nog enkele min. doorwarmen.
  8. Hak de koriander fijn. Serveer de dumplings met de groenten en werk af met de koriander en pindanoten. Smakelijk!
  9. TIP: Blancheren wil net zo veel zeggen als garen in nét niet kokend water. Blancheren doe je bij voorkeur zonder deksel.