Durum met kalkoenreepjes en honing-mosterddressing

20 MIN
2 personen
Durum met kalkoenreepjes en honing-mosterddressing

Heerlijke comfortfood om met je handen op te eten. Beleg je durum met rode kool en krokante Romeinse sla, zo smul je die dagelijkse portie groenten ook naar binnen. En geen vettige saus, maar een zoet-pittige honing-mosterddressing. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 gr rode kool, fijngesneden
  • ¾ Romeinse sla
  • 1 el mosterd
  • 2 kl vloeibare honing
  • ½ teentje knoflook
  • 300 gr kalkoenreepjes
  • 4 wraps
  • olijfolie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kneed de rode kool met een snuifje zout zo'n 1 min. Zo wordt de kool zacht en licht verteerbaar. Snijd de Romeinse sla in reepjes.
  2. Honing-mosterddressing: meng de mosterd met de witte wijnazijn en honing. Voeg al roerend 1 el olijfolie per persoon toe. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote (wok)pan en fruit de knoflook 1 min. Schep de kalkoenreepjes mee in de pan en bak zo’n 5-6 min. op middelhoog vuur.
  4. Laat een grillpan (of paninigrill) goed heet worden. Warm de wraps op, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. Schik de wrap op een vel aluminiumfolie (zie tip). Beleg met de groentjes en druppel de honing-mosterddressing erover. Schik de kalkoenreepjes erop. Rol stevig op met de aluminiumfolie errond. Leg optioneel nogmaals 1 min. tussen de paninigrill of in de grillpan. Smakelijk!
  6. TIP: Door de durum op te rollen in aluminiumfolie voelt het niet enkel aan zoals bij een échte durumzaak, maar kan je de wrap ook makkelijk vasthouden zonder dat alles eruit valt.