Pita met kip, groene appel, rode kool en barbecuesaus

30 MIN
2 personen
Pita met kip, groene appel, rode kool en barbecuesaus

Pita is de snack bij uitstek om de glazen boterhammen nog een dekentje te geven in de maag. Maar deze pita maakten we met groene appeltjes en een BBQ-saus waardoor die nu de ideale partner op een doordeweekse dag is. (Ge)zondig lekker!

Ingrediënten

  • 300 gr kippenreepjes
  • 1 stengel lente-ui
  • 100 gr stoofselder
  • 200 gr gesneden rode kool
  • ½ groene appel
  • 4 pitabroodjes
  • 150 gr barbecuesaus
  • olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Meng de kippenreepjes met een flinke scheut olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper (zie tip). Laat even marineren.
  2. Snijd de lente-ui in fijne ringen.
  3. Salade: snijd de selder heel fijn (raspen kan ook). Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm. Meng de lente-ui, rode kool, selder en appel met een scheut olijfolie, scheut witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Schep goed om zodat de smaken zich kunnen vermengen.
  4. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of in een pan zonder vetstof.
  5. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de kippenreepjes zo'n 5-6 min.
  6. Vul de pitabroodjes met de salade en kippenreepjes. Werk af met een toefje barbecuesaus en serveer de rest van de salade ernaast. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg er een snuifje cayennepeper of komijn aan toe!