Tiroler gröstl met Frankfurter worst en rode kool

30 MIN
2 personen
Tiroler gröstl met Frankfurter worst en rode kool

Snak je ook naar een pak sneeuw en wat frisse berglucht? Zet je op een denkbeeldig bankje aan een skihut met uitzicht op een blauwe hemel en dit bordje comfortfood op basis van aardappel, ui en ei.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode kool
  • 1 rode appel
  • 5 gr tijm
  • 10 gr peterselie
  • 1 blaadje laurier
  • 4 Frankfurter worsten
  • 2 eieren
  • boter
  • scheutje rode wijn
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in blokjes van zo’n 2 cm (schillen hoeft niet) en zet in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook 10 min., Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Giet af.
  2. Halveer de ui in de lengte en snijd in plakjes. Pers de knoflook. Rasp de rode kool of hak zo fijn mogelijk (reken op 200 gr per persoon). Snijd de appel in gelijke blokjes van zo'n 2 cm en meng met de rode kool (zie tip). Hak de peterselie fijn en snijd de Frankfurter worst in plakjes.
  3. Smelt een klontje boter in een kom. Fruit de helft van de ui glazig en voeg dan de appel, rode kool, takjes tijm en laurier toe. Roerbak 2-3 min. op middelhoog vuur en voeg dan een scheutje water (of, optioneel, rode wijn) toe. Laat rustig sudderen tot de rest klaar is.
  4. Smelt een klontje boter in een ruime pan. Fruit de rest van de ui samen met de knoflook tot de ui glazig is. Voeg de Frankfurter worst toe en bak 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de aardappelen toe en bak nog eens 2 min.
  5. Smelt een klontje boter in een nieuwe pan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Haal de tijm en laurier uit de rode kool en schep de peterselie onder de aardappelen en worst.
  7. Serveer in een diep bord of in de pan en werk af met het ei. Serveer de rode kool ernaast. Smakelijk!
  8. TIP: Rasp de appel en meng onder de rode kool. De zoete smaak van de appel zal zich zo makkelijker verspreiden.