Duif met linzen

35 MIN
4 personen
Duif met linzen

Ingrediënten

  • 4 duivenborstfilets
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • ½ chilipeper, zonder zaadjes
  • 100 ml porto, rode
  • 200 ml kippenbouillon
  • 50 ml room
  • 3 el olijfolie
  • 1 kaneelstokje
  • peper en zout
  • voor de linzen

  • 400 g Puy-linzen
  • 1 wortel, in blokjes
  • 4 stengels bleekselderij, in blokjes
  • ½ chilipeper, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 limoen, geperst en geraspt
  • 300 ml kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C.
  2. Kruid de duiven met peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie. Schik ze nadien in een ovenschaal en laat gaar bakken in de oven.
  3. Blus ondertussen de pan met de porto en voeg er de sjalot, het kaneelstokje, de Spaanse peper en de kippenbouillon aan toe. Laat het inkoken tot er een dikke vloeistof ontstaat. Schenk er de room bij en laat opnieuw inkoken. Zeef de saus en vang op.
  4. voor de linzen

  5. Stoof de wortel aan in de helft van de olijfolie samen met de Spaanse peper en bleekselderij. Roer om en doe er de sjalot, de knoflook en de linzen bij. Schenk er de kippenbouillon over en herhaal tot de linzen al het vocht hebben opgenomen. Haal dan van het vuur en zeef ze.
  6. Doe ze opnieuw in de pan en meng er de peterselie, de basilicum, de rest van de olijfolie, het limoensap en -zeste door. Kruid af met peper en zout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 888.41 kcal
Koolhydraten 55.41 g
waarvan suikers 6.93 g
Vet 51.63 g
waarvan verzadigd 13.42 g
Proteïnen 37.38 g
Vezels 18.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin