Rijsttaart

50 MIN
8 porties
Rijsttaart

Rijsttaart is een heerlijke klassieker, en eigenijk heel gemakkelijk om zelf te maken. Heerlijk bij een kopje thee of koffie in de namiddag!

Ingrediënten

  • 75 g dessertrijst
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • ½ l melk
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • Voor de banketbakkersroom

  • ½ l melk
  • 4 eidooiers
  • 50 g maïszetmeel
  • 100 g suiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng de melk samen met de rijst, de suiker en het vanillestokje aan de kook. Laat koken tot het gaar is.
  3. Breng de melk voor de banketbakkersroom aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker wit. Meng er het maïszetmeel door en giet dan de melk over het eiermengsel. Laat een minuutje opkoken.
  4. Roer het ei en de banketbakkersroom door de rijstepap. Roer goed om.
  5. Leg ondertussen het bladerdeeg in een grote, ronde taartvorm. Snijd het overtollige bladerdeeg eraf.
  6. Vul het bladerdeeg met de vulling en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 341.92 kcal
Koolhydraten 47.44 g
waarvan suikers 30.71 g
Vet 12.91 g
waarvan verzadigd 5.35 g
Proteïnen 8.68 g
Vezels 0.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin