Koning(in) voor een dag
Neen, maak je geen zorgen. Ik ga de taart heus niet vervangen door iets hartigs. Dat is niet mijn stijl. Maar wat dacht je van cupcakes in plaats van een frangipanetaart? Ze ogen leuk, en je hoeft uiteraard niet zitten knoeien om een taart aan te snijden. Stel je voor dat je recht in de boon snijdt! Ook voor een groot gezelschap is dit ideaal, denk maar aan de kindjes in de klas of de collega’s op kantoor. De gelukkige met de boon krijgt uiteraard de kroon. Dat schaf ik niet af.
Je kan uiteraard kiezen welke cupcakes je maakt, met jouw favoriete smaak. Met Driekoningen is de taart traditioneel met amandelpoeder, dus koos ik hier voor een cupcake-versie daarvan. De cupcakes worden extra leuk met een lekkere frosting.
Driekoningen cupcakes
Voor de cupcakes:
- 25 g bloem
- 125 g amandelpoeder
- 2 eieren
- 125 g kristalsuiker
- 125 g boter
- 1 el amandelschilfers
- 1 amandel
Voor de frosting:
- 25 g bloem
- 120 ml melk
- 100 g poedersuiker
- 100 g roomboter
- 2 druppels vanille-extract
Het volledige recept voor de cupcakes vind je hier.