Snij elke paprika in de helft en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Leg de halve paprika's in een ovenschaal en sprenkel er een beetje olijfolie over. Rooster de paprika's ongeveer 30 minuten in de oven.
Doe het gehakt in een ruime mengschaal. Voeg de gember, de look en het chilipepertje toe.
Kruid het gehakt met de tandoori kruiden en het currypoeder. Meng goed.
Rol balletjes van het gehakt met een diameter van 3 cm. Leg de balletjes meteen in de warme bouillon. Zodra de gehaktballetjes gaar zijn komen ze bovendrijven. Schep vervolgens alle balletjes uit de bouillon en zet even opzij.
Vul een ruime schaal met couscous. Schenk er de bouillon over en laat de korrels wellen. De couscous zal al de bouillon opslorpen. Roer los met een vork.
Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin in de olijfolie.
Snijd de geroosterde paprika's in fijne reepjes. Meng deze samen met alle kruiden door de couscous. Kruid met een scheutje sojasaus en peper.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.