Escalivada met gegrilde tonijn

80 MIN
4 personen
Escalivada met gegrilde tonijn

Escalivada is een typisch gerecht uit de Catalaanse keuken, met aubergine, ui en paprika. Meestal ook met kabeljauw, maar hier met gegrilde tonijn, verrassend!

Ingrediënten

  • 500 g tonijn
  • 3 rode paprika's
  • 2 aubergines
  • 3 rode ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de paprika's, aubergines en uien in hun geheel en ongeschild in een braadslede. Zet 1 uur in de oven. Draai de groenten na 30 minuten.
  3. Haal de groenten uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  4. Haal het vel van de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in repen.
  5. Ontvel ook de aubergines en snij eveneens in repen.
  6. Pel de uien en hak ze in grove stukken.
  7. Verdeel de groenten over een schaal. Breng op smaak met zout en het knoflook. Voeg de olijfolie toe en laat 1 uur marineren.
  8. Bestrijk de tonijn met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak de tonijn kort aan beide zijde in de grillpan. Snij in dunne plakjes.
  9. Serveer de groenten bij de gegrilde tonijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 441.62 kcal
Koolhydraten 16.26 g
waarvan suikers 11.58 g
Vet 26.68 g
waarvan verzadigd 4.11 g
Proteïnen 30.94 g
Vezels 8.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin