Lamskoteletjes met komkommersalsa

30 MIN
4 personen
Lamskoteletjes met komkommersalsa

Een bordje bomvol groenten met lekker sappige lamskoteletjes erbij. Perfect voor op een doordeweekse avond! Lekker met een aardappel in de schil erbij.

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten
  • 2 courgettes
  • 2 komkommers
  • 500 g sperziebonen
  • 2 sjalotten
  • 1 kl knoflookolie
  • 6 el olijfolie, extra vergine
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 limoen
  • tijm
  • 1 takje bonenkruid
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bestrijk de lamskoteletjes aan beide kanten met knoflookolie. Kruid ze met flink wat peper uit de molen en gehakte rozemarijn. Zet ze even aan de kant.
  2. Schil de komkommers en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalotten fijn. Boen de limoen schoon, rasp een kwartje van de schil en pers uit. Klop het limoensap samen met de rasp, de olijfolie, de wijnazijn en peper en zout los. Meng de komkommerblokjes en de sjalotsnippers met de dressing en zet de salsa koel weg.
  3. Maak de boontjes schoon. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water samen met het bonenkruid. Laat schrikken in koud water en uitlekken. Kruid ze met peper. Spoel de courgettes, snij ze in dikke plakken. Rooster ze 3 minuten aan elke kant, in de grillpan. Kruid ze met peper en zout.
  4. Rooster de lamskoteletjes goudbruin. Verdeel het vlees, de boontjes, de geroosterde courgette en de lichtjes gekoelde komkommersalsa over voorverwarmde borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1037.75 kcal
Koolhydraten 22.1 g
waarvan suikers 14.57 g
Vet 86.38 g
waarvan verzadigd 33.31 g
Proteïnen 45.29 g
Vezels 8.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin