Confituur van aardbei en watermeloen

70 MIN
4 stuks
Confituur van aardbei en watermeloen

Een heerlijk zomerse confituur die ook nog lekker smaakt in de winter, met aardbei en watermeloen. Lekker bij kaas of op een toastje.

Ingrediënten

  • 600 g watermeloen
  • 400 g aardbeien
  • 1 kg geleisuiker

BEREIDING

  1. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij het vruchtvlees van de meloen in de blokjes en verwijder zoveel mogelijk van de zwarte pitten.
  2. Meng de aardbeien met de watermeloen en de geleisuiker. Laat het mengsel uur trekken in de koelkast.
  3. Breng de aardbeien en de meloen aan de kook en laat 3 minuten borrelen.
  4. Schenk in bokaaltjes en dek af. Laat dan afkoelen in een ijsbad, om het gaarproces meteen te stoppen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1066.5 kcal
Koolhydraten 258.2 g
waarvan suikers 256.65 g
Vet 0.7 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 1.7 g
Vezels 3.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin