Citroentaartjes

90 MIN
12 stuks
Citroentaartjes

Hmm, heerlijk fris en toch zoet: deze citroentaartjes laten niemand onberoerd! Zelfgemaakte taartvormpjes, gevuld met lemon curd en afgewerkt met meringue. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 3 citroen
  • 250 g boter
  • 210 g suiker
  • 4 eieren
  • 30 g amandelpoeder
  • 250 g bloem
  • 50 g meringues

BEREIDING

  1. Roer 150g boter met 60g suiker glad. Meng er dan het amandelpoeder en de bloem door en tenslotte 1 ei. Rol op in plastiekfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  2. Rasp de schil van de citroenen en pers ze uit. Doe het sap en de zeste met 150 g suiker en 3 eieren in een kookpot, meng en laat indikken op een zacht vuurtje. Roer goed. Haal van het vuur en roer er de rest van de boter in klontjes door. Laat afkoelen.
  3. Rol het deeg uit en snij er cirkeltjes uit. Leg het deeg in bakvormpjes en prik er gaatjes in met een vork. Zet 15-20 minuten in een oven van 195 °C.
  4. Laat de taartjes afkoelen en vul met de citroencrème. Werk af met meringues.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 334.3 kcal
Koolhydraten 36.99 g
waarvan suikers 20.31 g
Vet 19.17 g
waarvan verzadigd 11.58 g
Proteïnen 3.5 g
Vezels 1.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin