Chocolademacarons met zoute karamel

105 MIN
25 stuks
Chocolademacarons met zoute karamel

Chocolademacarons met zoute karamel zijn een echte verwennerij. Het vergt wat oefening om de koekjes te leren bakken, maar het resultaat is onweerstaanbaar.

Ingrediënten

    Voor de macarons

  • 3 eiwitten
  • 120 g amandelpoeder
  • ¼ kl wijnsteenpoeder
  • 50 g kristalsuiker
  • 200 g poedersuiker
  • 2 el cacaopoeder, en extra voor afwerking
  • snufje zout
  • Voor de vulling

  • 200 ml room
  • 230 g kristalsuiker
  • 100 g boter, gezouten

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Zeef de poedersuiker, het amandelpoeder en het cacaopoeder in een mengkom.
  2. Neem een tweede mengkom en klop hierin de eiwitten schuimig met het wijnsteenpoeder. Klop er dan in 3 delen de kristalsuiker onder tot het eiwit volledig stijf is in pieken.
  3. Spatel heel voorzichtig een derde van het amandelbeslag onder de eiwitten tot het volledig is opgenomen. Doe hetzelfde met nog een derde en dan het laatste deel. Het beslag mag niet te lopend zijn maar ook niet te vast en moet mooi glanzen.
  4. Spuit cirkels op een met bakpapier bedekte bakplaat. Laat de macarons zo'n 30-60 minuten rusten. Test even of ze niet meer kleven.
  5. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  6. Bak de macarons 15 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen.
  7. Smelt voor de karamelvulling de suiker op een laag vuurtje en laat hem karameliseren zonder te roeren. Wacht tot de karamel lichtbruin kleurt. Verwarm de room en meng die onder de karamel. Neem de pan van het vuur, voeg de gezouten boter in blokjes toe en meng goed.
  8. Vul de macarons met de zoute karamelvulling en bestrooi met cacaopoeder.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 168.92 kcal
Koolhydraten 20.6 g
waarvan suikers 19.48 g
Vet 8.93 g
waarvan verzadigd 4.11 g
Proteïnen 1.87 g
Vezels 0.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin