Abrikozenclafoutis

60 MIN
6 personen
Abrikozenclafoutis

Ingrediënten

  • 500 g abrikozen, in kwartjes
  • 130 g bloem, gezeefd
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 120 g rietsuiker
  • 2 el poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kaneelstokje

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de abrikozenkwartjes over een met bakpapier bedekte bakvorm.
  3. Klop de eieren los met de rietsuiker en de vanillesuiker. Voeg de bloem toe en klop tot een homogeen beslag.
  4. Verwarm de melk met het kaneelstokje. Verwijder het stokje en schenk de melk bij het beslag. Roer nog eens goed om. Giet het mengsel over de abrikozen en zet de bakvorm 45 minuten in de oven.
  5. Laat afkoelen en bestuif de abrikozenclafoutis met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 301.89 kcal
Koolhydraten 53.31 g
waarvan suikers 34.45 g
Vet 4.78 g
waarvan verzadigd 1.33 g
Proteïnen 9.56 g
Vezels 2.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin