Chocoladebiscuit met perziken

65 MIN
6 porties
Chocoladebiscuit met perziken

Verras je geliefden met een heerlijke zelfgemaakte chocoladebiscuit, gevuld met perziken en slagroom, en een laagje heerlijke chocolade.

Ingrediënten

  • 1 blik perzik op sap
  • 100 g fondantchocolade, in stukjes
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 25 g maïszetmeel
  • 5 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 10 g vanillesuiker
  • 150 g suiker, fijn
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  2. Breek de eieren in een pannetje. Doe er de vanillesuiker, de suiker en een snufje zout bij. Verwarm au bain-marie. Klop stevig op, tot de eieren binden en als een lint van de klopper aflopen.
  3. Neem uit de bain-marie. Spatel de bloem en het maïszetmeel door de eiercrème. Schep het beslag in een beboterde bakvorm. Bak de biscuit 45 minuten in het midden van de oven.
  4. Verwijder uit de vorm en laat volledig afkoelen (liefst een nacht) op een rooster. Snij de biscuit horizontaal doormidden.
  5. Klop de room stijf en bestrijk er de helft van de biscuit mee. Laat de perziken uitlekken en leg ze op de biscuit. Dek af met de tweede helft van de biscuit.
  6. Laat de chocolade smelten in 1 eetlepel van het perzikensap. Lepel over de biscuit en laat afkoelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 501.83 kcal
Koolhydraten 65.66 g
waarvan suikers 47.66 g
Vet 22.01 g
waarvan verzadigd 11.1 g
Proteïnen 10.03 g
Vezels 0.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin