Ananascake

105 MIN
6 porties
Ananascake

Ananas is het perfecte fruit om een lekkere cake te maken. Deze versie is heerlijk zoet met een laagje karamel en werk je af met amandelschilfers.

Ingrediënten

  • 1 blik ananasschijf
  • 285 g bloem
  • 5 g bakpoeder
  • 65 g amandelschilfers
  • 4 eieren
  • 200 ml zure room
  • 305 g rietsuiker
  • 280 g boter
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 1 snufje zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Smelt 55 gram rietsuiker met 55 gram boter in een steelpannetje. Roer voortdurend, tot de suiker gesmolten is. Laat nog 30 seconden sudderen tegen het koken aan, tot de karamel lichtjes goudbruin is.
  3. Strooi 15 gram amandelschilfers op de bodem van een bakvorm, bekleed met bakpapier. Schik de uitgelekte ananasschijven in de vorm. Lepel er de karamel over.
  4. Vermeng in een grote kom de bloem en het bakpoeder met de overige amandelschilfers en een snufje zout.
  5. Smelt 225 gram boter en roer romig met de resterende rietsuiker. Haal van het vuur en doe er het vanillemerg en één na één de eieren bij en roer telkens goed glad.
  6. Strooi er, in porties, het bloemmengsel bij en voeg ook telkens een portie zure room toe. Roer tot een glad beslag. Schep het in de bakvorm.
  7. Bak gedurende 60 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm vervolgens op een rooster.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 893.69 kcal
Koolhydraten 87.74 g
waarvan suikers 52.99 g
Vet 54.22 g
waarvan verzadigd 30.54 g
Proteïnen 13.07 g
Vezels 2.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin