Zebracake

55 MIN
12 stuks
Zebracake

Een superoriginele versie van marmercake: zebracake! Lepel de 2 soorten beslag telkens om de beurten op mekaar, zo krijg je een mooi zebrapatroon, zo leuk!

Ingrediënten

  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 250 g suiker
  • snufje zout
  • 100 ml melk
  • ¼ kl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 kl bakpoeder
  • 25 g cacaopoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm in en bekleed de onderkant met bakpapier.
  2. Doe de olie, suiker, zout, melk, vanille en eieren in een kom en meng goed door elkaar. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en meng door elkaar. Verdeel in 2 kommen. Doe bij 1 deeg het cacaopoeder en meng het onder het deeg.
  3. Doe met een grote eetlepel een schep van het vanillebeslag in de bakvorm. Lepel hierop, in het midden, een lepel van het chocoladebeslag. En dan opnieuw vanille. Blijf dit herhalen tot alle deeg op is.
  4. Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Check het midden van de cake met een prikker; als die er proper uitkomt is de cake klaar!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 390.02 kcal
Koolhydraten 39.39 g
waarvan suikers 22.35 g
Vet 23.35 g
waarvan verzadigd 3.22 g
Proteïnen 5.4 g
Vezels 1.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin