Een gezonde snack of 4-uurtje voor na de school, deze muffins met chocolade én courgette. Maar dat laatste hoef je zeker niet te verklappen ;-).
Ingrediënten
215 gr bloem
2 kl bakpoeder
60 gr cacaopoeder
½ kl kaneel
100 gr pure chocoladedruppels (of chocolade grof gehakt)
100 ml ahornsiroop
200 gr courgette (grofgeraspt)
3 el olijfolie
1 ei
100 gr Griekse yoghurt
4 el melk
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een muffinvorm en schik er muffinpapiertjes in. Rasp de courgette grof.
Doe alle droge ingrediënten samen in een mengkom: de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het kaneelpoeder en meng.
Doe alle natte ingrediënten samen in een mengkom: de ahornsiroop, de courgette, het ei, de olie, de yoghurt en melk en meng. Roer dit nu door het droge mengsel. Voeg de chocoladedruppels ook nog toe. Meng tot een egaal mengsel.
Verdeel het beslag over de muffinpapiertjes. Dit gaat het gemakkelijkste met een ijsschep of spuitzak. Zet de muffins 15 minuten in de oven (gebruik bij voorkeur boven- en onderwarmte). Controleer of de muffins gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Tip: bewaar de muffins in een van de lucht afgesloten bewaardoos.