Chocolade muffins met courgette

35 MIN
12 stuks
Chocolade muffins met courgette

Een gezonde snack of 4-uurtje voor na de school, deze muffins met chocolade én courgette. Maar dat laatste hoef je zeker niet te verklappen ;-).

Ingrediënten

  • 215 gr bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 60 gr cacaopoeder
  • ½ kl kaneel
  • 100 gr pure chocoladedruppels (of chocolade grof gehakt)
  • 100 ml ahornsiroop
  • 200 gr courgette (grofgeraspt)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ei
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 4 el melk

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een muffinvorm en schik er muffinpapiertjes in. Rasp de courgette grof.
  2. Doe alle droge ingrediënten samen in een mengkom: de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en het kaneelpoeder en meng.
  3. Doe alle natte ingrediënten samen in een mengkom: de ahornsiroop, de courgette, het ei, de olie, de yoghurt en melk en meng. Roer dit nu door het droge mengsel. Voeg de chocoladedruppels ook nog toe. Meng tot een egaal mengsel.
  4. Verdeel het beslag over de muffinpapiertjes. Dit gaat het gemakkelijkste met een ijsschep of spuitzak. Zet de muffins 15 minuten in de oven (gebruik bij voorkeur boven- en onderwarmte). Controleer of de muffins gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
  5. Tip: bewaar de muffins in een van de lucht afgesloten bewaardoos.