Mexicaanse cheddarburger met guacamole en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Mexicaanse cheddarburger met guacamole en pastinaakfrietjes

We vinden het altijd fijn om een nieuw product aan je voor te stellen. Onze leverancier Meatier ontwikkelde een sappige cheddarburger en jij mag hem als eerste proeven, in onze foodbox. Maak je dit gerecht zelf thuis? Vraag ernaar bij je beenhouwer of voeg zelf extra gemalen cheddar toe aan je gehakt en vorm er burgers van.

Ingrediënten

  • 1 grote pastinaak
  • 2 kl tex-mex kruiden
  • 1 rode ui
  • 2 cheddarburgers
  • 1 avocado
  • ½ teentje knoflook
  • 2 hamburgerbroodjes
  • olie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, een snuifje tex-mexkruiden, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Snijd 3/4 van de ui in ringen en snipper de rest fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur en stoof de uiringen in 5 min. glazig (zie tip). Bak vervolgens de burger 2-4 min. langs elke kant in diezelfde pan (schuif de ui aan kant of haal uit de pan en houd warm).
  4. Guacamole: prak intussen de avocado met een vork. Pers de knoflook erbij en kruid met een snuifje tex-mexkruiden, zout en zwarte peper. Voeg een likje olie en de fijngesnipperde ui toe. Roer om.
  5. Rooster het hamburgerbroodje de laatste 5 min. mee in de oven.
  6. Beleg het hamburgerbroodje met wat guacamole, de burger en gebakken ui. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  7. TIP: Hou je van een twist? Pekel de uiringen dan in rode wijnazijn met een snuif suiker. Hoe langer ze kunnen pekelen, hoe rozer ze worden.