Cheeseburger wraps

15 MIN
2 personen
Cheeseburger wraps

Weer een zalige 'hack' die we op social media ontdekten: cheeseburger wraps. Je vouwt een wrap met kaas rond een burger en bakt die nog even in de pan. Het doet wat denken aan een quesadilla die vrienden geworden is met een cheeseburger. Een heerlijk burgersausje mag ook niet ontbreken. Tip: check ons Instagram-kanaal @15gram.be om te zien hoe je de wrap het beste vouwt!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 2 augurken
  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje currypoeder
  • 1 kropje little gem
  • 2 hamburgers
  • 2 wraps
  • 4 plakjes cheddar
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Hamburgersaus: snipper de sjalot fijn, snijd de augurk in fijne blokjes. Meng met de mayonaise, ketchup, sjalot, augurk, paprikapoeder, currypoeder en peper en zout.
  2. Snijd de little gem in kleine reepjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de hamburgers. Kuis de pan met keukenpapier.
  4. Leg een wrap voor je en schik er in het midden 2 plakjes cheddarkaas onder elkaar. Schep daarop wat burgersaus en sla. Leg op 1 kant een gebakken hamburger. Vouw de twee zijkanten van de wrap naar het midden en vouw dan de wrap dubbel, zodat je een envelopje met de burger aan 1 kant overhoudt. Herhaal met de rest van de ingrediënten.
  5. Verhit de pan zonder vetstof en bak de burger wrap nog 1 min. aan elke kant, zodat de wrap mooi goudbruin kleurt en de kaas gesmolten is. Smakelijk!