De klassieke hotdog, maar dan naar een hoger niveau getild. Van de kruidige mayonaise zouden we kunnen blijven smullen en met de groentefrietjes mag dat ook. Deze is gegarandeerd een succes!
Ingrediënten
1 grote aardappel
2 wortelen
½ teentje knoflook
4 el mayonaise
2 kl Italiaanse kruiden
1 bussel radijzen
½ rode ui
2 kippenworsten
2 hotdogbroodjes
50 gr gemengde sla
1 el mosterd
olijfolie
boter
2 kl witte wijnazijn
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappel en wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
Pers de knoflook. Schep de mayonaise samen met de witte wijnazijn en knoflook in een kommetje. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
Snijd de radijsjes in vier. Snijd de ui in fijne ringen (zie tip).
Verhit een klontje boter in een pan en bak de worst zo’n 5-6 min. per zijde op middelhoog vuur.
Bak intussen het hotdogbroodje 5 min. mee in de oven.
Controleer of de groentefrietjes gaar zijn. Beleg het broodje met de kippenworst, uiringen en gemengde sla. Werk af met de kruidige mayonaise en mosterd. Serveer met de groentefrietjes en radijsjes. Smakelijk!
TIP: Geen liefhebber van rauwe ui? Bak de ui dan samen met de kippenworst.