Caesar salad met groene asperges en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Caesar salad met groene asperges en geroosterde krieltjes

Chef Caroline: "Ik gaf de klassieke Caesar salad een heerlijke Belgische upgrade, en voeg gegrilde groene asperges en geroosterde krieltjes toe. Kondig gerust aan aan je huisgenoten dat jullie vanavond 'Caesar salad deluxe' eten!"

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 250 gr groene asperges
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gr volle yoghurt
  • 1 kl mosterd
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 1 stuk Romeinse sla
  • 1 komkommer
  • olie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de asperges.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Halveer de krieltjes. Grotere exemplaren snijd je in 4. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, zout en zwarte peper. Rooster 25-30 min. in de oven. Schep halverwege om.
  4. Spoel de asperges en leg minstens 5 min. in een ruime kom met koud water. Het zand dat eventueel nog aan de kopjes zit, zal zo naar de bodem zakken. Snijd het harde uiteinde eraf.
  5. Kook de asperges 5 min. Schep uit het kookwater met een schuimspaan en laat uitlekken. Kook in hetzelfde water 1 ei per persoon in 5 min. Spoel met koud water, pel en halveer.
  6. Dressing: pers de knoflook. Mix, met een stafmixer of in een blender, de yoghurt, knoflook, mosterd en helft van de Gran moravia tot een gladde dressing. Proef en breng verder op smaak met zout, zwarte peper en een scheutje witte wijnazijn.
  7. Snijd de sla in stukjes. Schil lange linten met een dunschiller van de komkommer. Rol op tot rolletjes (zie foto).
  8. Verhit een grillpan en bestrijk met wat olie (zie tip). Gril de asperges rondom 2-3 min. Bestrooi met zout. Snijd in stukjes van 3-4 cm.
  9. Serveer de geroosterde krieltjes met de sla, gegrilde asperges, het eitje en de komkommerrolletjes. Druppel de dressing erover. Werk af met de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
  10. TIP: Geen zin om de grillpan boven te halen? Je kan de asperges ook zo mee in de salade serveren.