Omgekeerde rabarbercake

45 MIN
8 personen
Omgekeerde rabarbercake

Dat rabarber eigenlijk een groente is, vergeet je makkelijk als je maar genoeg suiker toevoegt. Dan kan je de zure knapperige stengels perfect gebruiken als fruit in gebak, zoals bij deze heerlijke omgedraaide rabarbercake.

Ingrediënten

  • 6 stengels rabarber
  • 4 eieren
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 75 g boter
  • snufje zout
  • poedersuiker

BEREIDING

  1. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Snij de rabarber in stukken van 10 cm. Meng met 50g suiker. Schik onderaan in de bakvorm, zodat de stukken naast elkaar liggen.
  2. Meng de eieren met de rest van de suiker tot een witte, schuimige massa. Spatel er voorzichtig de bloem, een snufje zout en het bakpoeder door. Smelt de boter en spatel er ook door. Schep om tot een egaal beslag.
  3. Giet het beslag over de rabarber. Bak 25 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  4. Draai de cake om op een rooster, bestrooi met poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 212.53 kcal
Koolhydraten 32.44 g
waarvan suikers 18.88 g
Vet 8.02 g
waarvan verzadigd 5.1 g
Proteïnen 2.25 g
Vezels 0.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin