Boontjessalade met artisjokken

15 MIN
4 personen
Boontjessalade met artisjokken

Serveer sperzieboontjes eens op een verrassende manier, in een salade met artisjokharten, lente-ui en prei.

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 blik artisjokhart, in stukjes
  • 1 prei, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 el boter
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water. Laat ze uitlekken en snijd ze in twee.
  2. Stoof de lente-ui en prei aan in boter. Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de boontjes, de artisjokharten en de bieslook bij en laat kort even meebakken.
  3. Schep de warme salade over in een kom en serveer als bijgerecht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 126.94 kcal
Koolhydraten 14.98 g
waarvan suikers 8.97 g
Vet 4.49 g
waarvan verzadigd 2.45 g
Proteïnen 5.8 g
Vezels 6.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin