Bloemkoolpuree met hamblokjes, preiroomsaus en een gekookt eitje

30 MIN
2 personen
Bloemkoolpuree met hamblokjes, preiroomsaus en een gekookt eitje

Bloemkool, prei, ham en eitjes, het past allemaal heerlijk bij mekaar! We maken vandaag een zalige zachte bloemkoolpuree met romige preisaus, hamblokjes en een lekker zachtgekookt eitje bij. Zoveel kleur en smaak op het bord, dit wordt een feestje!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bloemkool
  • 1 prei
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 bio-eieren
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g krulpeterselie
  • 150 g hamblokjes
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Snij de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en snij de prei in ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  3. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  4. Smelt de helft van de boter in een pan en stoof de prei en tijm aan op een zacht vuur. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de lichte room toe, roer goed, kruid met peper en zout en laat nog een 3-tal minuten inkoken.
  5. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de helft van de hamblokjes, peper, zout, de fijngehakte peterselie en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Pel de eieren. Schep de bloemkoolpuree op borden en schep er de preiroomsaus bij. Strooi er de rest van de hamblokjes over, leg er gehalveerde eitjes bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 763.46 kcal
Koolhydraten 60.73 g
waarvan suikers 13.05 g
Vet 40.68 g
waarvan verzadigd 21.73 g
Proteïnen 33.17 g
Vezels 14.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin