Parmentier met ham, prei en kaassaus

35 MIN
2 personen
Parmentier met ham, prei en kaassaus

Heb je nood aan wat comfort food? Deze zalige ovenschotel is als een warme, stevige knuffel! Gestoofde prei, hamblokjes in een heerlijk kaassausje met een dakje van zachte aardappelpuree. Hier maak je iedereen blij mee!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 prei
  • 1 ui
  • 80 g gratinkaas
  • 200 g hamblokjes
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en snij de prei in ringen. Snij de ui fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui en prei gedurende 12 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Maak ondertussen de kaassaus: laat 2/3de van de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Roer er de helft van de kaas door. Kruid met peper en zout.
  5. Verwarm de grill van de oven voor.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Meng de hamblokjes door de gestoofde prei. Schep over in een grote ovenschaal. Verdeel er de kaassaus over en dan de aardappelpuree. Strooi er de rest van de gratinkaas over en zet 8 minuten onder de grill en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1064.03 kcal
Koolhydraten 86.28 g
waarvan suikers 27.57 g
Vet 53.99 g
waarvan verzadigd 27.54 g
Proteïnen 48.83 g
Vezels 21.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin